Qeveria do t’i kalojë pushtetit vendor kompetencën për të administruar sistemin vaditës dhe kullues në vend, i cili sipas ekzekutivit vazhdon të mbetet në gjendje kritike për shkak të mungesës së investimeve dhe keqadministrimit. 

“Do të kalojmë përgjegjësinë e ujitjes dhe kullimit tek 61 njësitë vendore dhe do të jenë krerët e rinj të bashkive që do të përgjigjen direkt ndaj çdo qytetari që punon në zonën e fshatit dhe që shfrytëzon tokën bujqësore”, deklaroi kryeministri Edi Rama. 

Për të rritur kontrollin dhe frenuar abuzimin, njësive të pushtetit vendor do t’u vihet në dispozicion një instrument i prezantuar nga Ministria e Bujqësisë, që përmes sistemit GPS monitoron në kohë reale të gjithë punën e kryer në terren. 

“Në këtë mënyrë do të monitorohet gjithçka në kohë reale, duke filluar që nga pozicionimi i makinerive, vëllimi i punës, nëse ato kanë punuar ose jo në një kohë të caktuar, norma e konsumit të karburantit, etj”, deklaroi ministri Edmond Panariti. 

Qeveria synon që në 2 vite e gjysmë reformimi i sektorit të përmirësojë sistemin e ujitjes për 100 mijë familje fermere, që siç u shpreh kryeministri Rama, prej më shumë se 20 vitesh janë në pamundësi të plotë për të ujitur tokën e tyre. 

Ndërsa përmirësimi sasior dhe cilësor i kullimit në 270 mijë hektarë tokë sipas shefit të qeverisë, do të shmangë përmbytjen e tokave bujqësore. / Top Channel 

 

Kontakte


Email
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Mobile
355-69 6003333 / 355-69 7033333
Adresa Fizike
Rruga e Kavajes,perballe qendres"GLOBE" Tirane.

Programi Monitorimit


Per te ofruar sigurine maksimale ELEKTROSEK eshte e vetmja kompani ne Shqiperi qe ofron program profesional per monitorimin e sistemeve te alarmit, kamerave, gps, radiove te pershtatshme per SH.P.S.F

Klikoni ketu per me teper 

Orari Zyrtar

E hene - E shtune 9AM - 5PM E djele pushim